Википедија:Уредувачки натпревари/Византија/евиденција/Тиверополник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Тиверополник]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Историја на Цариград 9 9 9 27
Константинова династија 2 2 2 6
Константин Велики 6 6 6 18
Валенс 3 3 3 9
Теодосиј I 4 4 4 12
Аркадиј 3 3 3 9
Теодосиј II 3 3 3 9
Валентинијанова династија 2 2 2 6
Теодосиева династија 1 1 1 3
Маркијан 3 3 3 9
Аркадиј 3 3 3 9
Елија Пулхерија 3 3 3 9
Елија Евдоксија 1 1 1 3
Елија Верина 2 2 2 6
Зенон (владетел) 4 4 4 12
Василиск 6 6 6 18
Анастасиј I (владетел) 3 3 3 9
Форум на Константин 2 2 2 6
Форум на Теодосиј 2 2 2 6
Анадолија (тема) 2 2 2 6
Историја на Византија 9 9 9 27
Византиско-арапски војни 6 6 6 18
Битка кај Мутах 3 3 3 9
Ираклиј I 4 4 4 12
Еврејско востание против Ираклиј 4 4 4 12
Битка кај Табук 3 3 3 9
Битка кај Датин 2 2 2 6
Битка кај Фираз 3 3 3 9
Муслиманско освојување на Сирија 5 5 5 15
Битка кај Картен 1 1 1 3
Византиско-персиска војна (602-628) 4 4 4 12
Битка кај Босра 3 3 3 9
Битка кај Аџнадајн 3 3 3 9
Битка кај Марџ Рахит (634) 1 1 1 3
Битка кај Фахл 1 1 1 3
Опсада на Дамаск (634) 5 5 5 15
Битка кај Мараџ ал-Дебаџ 3 3 3 9
Опсада на Емеса 1 1 1 3
Битка кај Јармук 6 6 6 18
Опсада на Ерусалим (637) 4 4 4 12
Битка кај Хазир 3 3 3 9
Опсада на Алеп (637) 2 2 2 6
Битка кај Железниот мост 2 2 2 6
Битка кај Хелиополис 3 3 3 9
Опсада на Александрија (641) 1 1 1 3
Муслиманско освојување на Египет 4 4 4 12
Константин III Ираклиј 2 2 2 6
Констанс II Ираклиј 4 4 4 12
Константин IV 4 4 4 12
Јустинијан II Ринотмет 4 4 4 12
Леонтиј 3 3 3 9
Византија под Јустинијановата династија 5 5 5 15
Јустинијанова династија 1 1 1 3
Византија под Ираклиевата династија 7 7 7 21
Ираклиева династија 1 1 1 3
Масакр врз Латините 3 3 3 9
Влахерна (палата) 2 2 2 6
Палата Константин Порфирогенит Палеолог 2 2 2 6
Затвор Анемас 2 2 2 6
Арслан ан (Истанбул) 2 2 2 6
Џамија Фенари Иса 2 2 2 6
Коџа Мустафа Пашина џамија (Истанбул) 3 3 3 9
Црква Исус Спасител 3 3 3 9
Црква „Света Марија“ Истанбул 4 4 4 12
Филипик Вардан 2 2 2 6
Анастасиј II (владетел) 2 2 2 6
Теодосиј III 2 2 2 6
Лав III Исавријанин 4 4 4 12
Марија (сопруга на Лав III Исавријанин) 2 2 2 6
Константин V Копроним 4 4 4 12
Лав IV Хазар 3 3 3 9
Дваесетгодишна анархија 4 4 4 12
Византија под Сириската династија 7 7 7 21
Византија под Арапската династија 4 4 4 12
Битка кај Онгала 3 3 3 9
Битка кај Анхијал (708) 3 3 3 9
Битка кај Маркели (756) 3 3 3 9
Битка кај Ришкиот превој 2 2 2 6
Битка кај Анхијал (763) 3 3 3 9
Битка кај Маркели (792) 3 3 3 9
Опсада на Сердика (809) 2 2 2 6
Битка кај Плиска 4 4 4 12
Битка кај Версиникија 5 5 5 15
Опсада на Адријанопол (813) 3 3 3 9
Битка кај Бугарофигон (896) 4 4 4 12
Битка кај Анхијал (917) 6 6 6 18
Битка кај Катасиртаи 2 2 2 6
Григориj Таронит 3 3 3 9
Јован Халд 2 2 2 6
Никифор Уран 3 3 3 9
Давид Аријанит 2 2 2 6
Теофилакт Вотанијат 3 3 3 9
Константин Диоген 4 4 4 12
Никифор Кавасила 1 1 1 3
Византиско-бугарски војни 9 9 9 27
Андроник II Палеолог 5 5 5 15
Арсабер 2 2 2 6
Теодосија (сопруга на Лав V) 2 2 2 6
Текла (сопруга на Михаил II) 3 3 3 9
Ефросина (сопруга на Михаил II) 2 2 2 6
Евдокија Декаполитиса 2 2 2 6
Евдокија Ингерина 3 3 3 9
Теофана (сопруга на Лав VI) 3 3 3 9
Зоја Зауцена 2 2 2 6
Евдокија Бајана 2 2 2 6
Зоја Карбонопсина 4 4 4 12
Список на византиски царици 6 6 6 18
Елена Лакапина 3 3 3 9
Теофано 3 3 3 9
Отоманско-византиски војни 6 6 6 18
Ирина Хазарска 2 2 2 6
Ана (сопруга на Артабасд) 2 2 2 6
Марија (сопруга на Константин V) 1 1 1 3
Евдокија (сопруга на Константин V) 1 1 1 3
Елија Аријадна 2 2 2 6
Зенона 2 2 2 6
Елија Анастасија 3 3 3 9
Леонтија 2 2 2 6
Фабија Евдокија 2 2 2 6
Мартина (сопруга на Ираклиј I) 3 3 3 9
Грегорија 3 3 3 9
Фауста (сопруга на Констанс II) 2 2 2 6
Анастасија (сопруга на Константин IV) 1 1 1 3
Евдокија (сопруга на Јустинијан II) 2 2 2 6
Теодора Хазарска 3 3 3 9
Марија Амниска 2 2 2 6
Теодота 3 3 3 9
Теофано (сопруга на Ставракиј) 3 3 3 9
Прокопија 3 3 3 9
Евдокија Макремболитиса 3 3 3 9
Андроник Дука 2 2 2 6
Константин Дука 2 2 2 6
Династија Дука 4 4 4 12
Теодора Дукина Ватацина 3 3 3 9
Ирина Монфератска 2 2 2 6
Рита Ерменска 2 2 2 6
Аделхајд фон Брауншвајг 2 2 2 6
Ана Савојска 3 3 3 9
Ирина Асенина 3 3 3 9
Елена Кантакузина 3 3 3 9
Ирина Палеологина (сопруга на Матеј Кантакузин) 2 2 2 6
Кераца Марија 3 3 3 9
Елена Драгаш 1 1 1 3
Ирина Гатилусио 2 2 2 6
Ана Василиевна 1 1 1 3
Софија Монфератска 2 2 2 6
Марија Велика Комнина 2 2 2 6
Комнини 4 4 4 12
Византија под Комнинската династија 2 2 2 6
Теодора (сопруга на Роман I Лакапин) 3 3 3 9
Марија Аланска 3 3 3 9
Пирошка Арпад 3 3 3 9
Берта фон Зулцбах 3 3 3 9
Марија Антиохиска 4 4 4 12
Ана Француска 4 4 4 12
Маргарита Унгарска 4 4 4 12
Ефросина Дукина Каматерина 3 3 3 9
Елија Евдокија 3 3 3 9
Лицинија Евдокија 1 1 1 3
Теодора-Ана Дукина 1 1 1 3
Константин Дука (син на Михаил VII) 2 2 2 6
Марија Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 2 2 2 6
Андроник Комнин 2 2 2 6
Ана Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 1 1 1 3
Исак Комнин (син на Јован II Комнин) 2 2 2 6
Теодора Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 1 1 1 3
Евдокија Комнина (ќерка на Јован II Комнин) 1 1 1 3
Марија Комнина (ќерка на Мануил I) 3 3 3 9
Ана Ангелина 2 2 2 6
Димитар I Кантакузин 2 2 2 6
Матеј Кантакузин 1 1 1 3
Тодор I Палеолог 2 2 2 6
Теодор II Палеолог 2 2 2 6
Вкупно