Кроп-Штапелхолм

Од Википедија — слободната енциклопедија

Кроп-Штапелхолм (германски: Kropp-Stapelholm) — општинска заедница во округот Шлезвиг-Фленсбург, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Нејзиното седиште е во Кроп. Била создадена на 1 јануари 2008 година од поранешните општински заедници Кроп и Штапелхолм.

Грб на Кроп-Штапелхолм

Општинската заедница Кроп-Штапелхолм се состои од следниве општини:

 1. Алт Бенебек
 2. Бергенхузен
 3. Берм
 4. Дерпштет
 5. Ерфде
 6. Грос Рајде
 7. Клајн Бенебек
 8. Клајн Рајде
 1. Кроп
 2. Мегердорф
 3. Штапел
 4. Тетенхузен
 5. Тилен
 6. Волде