Канал Ајдер (амт)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Канал Aјдер во РД

Канал Ајдер (германски: Eiderkanal) — општинска заедница во округот Рендсбург-Екернферде, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Се наоѓа на Килскиот Канал, околу 2 километри југоисточно од Рендсбург. Седиштето на општинската заедница е во Остеренфелд.

Општинската заедница е составена од следниве општини:

  1. Бофенау
  2. Хасмор
  3. Остенфелд
  4. Остеренфелд
  5. Раде кај Рендсбург
  6. Шахт-Аудорф
  7. Шилдорф