Литјенбург (амт)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Канцелариски грб во Луетјенбург

Литјенбург (германски: Lütjenburg) — општинска заедница во округот Плен, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Се наоѓа околу градот Литјенбург, кој претставува нејзино седиште.

Општинската заедница Литјенбург се состои од состои од следниве општини:

 1. Беренсдорф
 2. Блекендорф
 3. Данау
 4. Гикау
 5. Хелмсторф
 6. Хегсдорф
 7. Хоенфелде
 8. Ховахт
 1. Кирхнихел
 2. Кламп
 3. Клеткамп
 4. Литјенбург
 5. Панкер
 6. Швартбук
 7. Трендел