Траве-Ланд

Од Википедија — слободната енциклопедија

Траве-Ланд (германски: Trave-Land) — општинска заедница во округот Зегеберг, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Се наоѓа околу градот Бад Зегеберг, кој претставува седиште на општинската заедница, но е дел од заедницата. Именувана е по реката Траве, која тече низ општинската заедница.

Грб на Траве-Ланд

Општинската заедница Траве-Ланд се состои од следниве општини:

 1. Баренхоф
 2. Блунк
 3. Бинсдорф
 4. Дрегерс
 5. Фаренкруг
 6. Гешендорф
 7. Глазау
 8. Грос Ренау
 9. Клајн Гладебриге
 10. Клајн Ренау
 11. Кремс II
 12. Негернбетел
 13. Немс
 14. Нојенгерс
 1. Пронсторф
 2. Ролсторф
 3. Шакендорф
 4. Ширен
 5. Зедорф
 6. Штипсдорф
 7. Штрукдорф
 8. Травенхорст
 9. Травентал
 10. Вакендорф I
 11. Веде
 12. Вензин
 13. Вестераде