Бордесхолм (амт)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Бордесхолм (германски: Bordesholm) — општинска заедница во округот Рендсбург-Екернферде, во Шлезвиг-Холштајн, Германија. Седиште на општинската заедница е Бордесхолм. Била наречена Бордесхолм-Ланд до 30 јуни 2007 година.

Знаме на Бордесхолм

Општинската заедница Бордесхолм се состои од следниве општини:

 1. Бисзе
 2. Бордесхолм
 3. Бриге
 4. Грефенкруг
 5. Грос Бухвалд
 6. Хофелд
 7. Лоп
 1. Миброк
 2. Негенхари
 3. Ресдорф
 4. Шмалштеде
 5. Шенбек
 6. Зерен
 7. Ватенбек