Википедија:Уредувачки натпревари/Вулкани/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија

На оваа страница се наоѓа деталната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

Тиверополник]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Сихоте Алин 2 2 4 нова статија
Карпински вулкан 2 3 5 нова статија
Креницински вулкан 2 3 5 нова статија
Енива 2 2 4 нова статија
Асо (вулкан) 3 3 6 нова статија
Асама 4 4 8 нова статија
Ол Доињо Ленгаи 6 6 12 нова статија
Вулкански комплекс Еѕиза 8 7 15 нова статија
Агунг 4 4 8 нова статија
Елгон 3 3 6 нова статија
Еми Куси 2 2 4 нова статија
Фернандина 2 2 4 нова статија
Окмок 3 3 6 нова статија
Мауна Лоа 9 9 18 подобрена статија
Лонгонот 4 4 8 нова статија
Ерџијес 2 3 5 нова статија
Колумбо (вулкан) 2 1 3 нова статија
Хенгил 1 1 2 нова статија
Марсили (вулкан) 2 2 4 нова статија
Невадо дел Руис 8 8 16 нова статија
Планина Апо 2 3 5 нова статија
Пинатубо 2 3 5 нова статија
Њамурагира 5 5 10 нова статија
Охос дел Саладо 3 3 6 нова статија
Тавеуни 2 3 5 нова статија
Набро 2 3 5 нова статија
Муса Али (вулкан) 2 3 5 нова статија
Бисоке 2 3 5 нова статија
Гахинга 1 1 2 нова статија
Мухабура 2 2 4 нова статија
Сабињо 1 2 3 нова статија
Карисимби 1 1 2 нова статија
Ла Гриле 2 2 4 нова статија
Картала 2 2 4 нова статија
Далол (вулкан) 2 2 4 нова статија
Гегамски Планини 2 2 4 нова статија
Порак 2 3 5 нова статија
Ара (планина) 2 2 4 нова статија
Сабалан 3 3 6 нова статија
Тефтан 4 4 8 нова статија
Монте Писис 3 3 6 нова статија
Невадо Трес Крусес 3 4 7 нова статија
Коропуна 3 3 6 нова статија
Паринакота 3 4 7 нова статија
Невадо Сахама 2 3 5 нова статија
Казбек 3 3 6 нова статија
Еребус (планина) 4 4 8 нова статија
Терор (вулкан) 1 1 2 нова статија
Попокатепетл (вулкан) 4 4 8 нова статија
Лавина купола 2 3 5 нова статија
Орисаба 5 5 10 нова статија
Кенија (планина) 4 4 8 нова статија
Питон де Неж 2 2 4 нова статија
Туриалба (вулкан) 3 3 6 нова статија
Ороси (вулкан) 1 1 2 нова статија
Пику (вулкан) 2 3 5 нова статија
Суфриер (Гваделуп) 1 2 3 нова статија
Иразу (вулкан) 3 3 6 нова статија
Мерапи 5 5 10 нова статија
Изалко (вулкан) 2 3 5 нова статија
Виљарика (вулкан) 4 4 8 нова статија
Невадо Трес Крусес Централ 1 2 3 нова статија
Ринкон де ла Вјеха 2 3 5 нова статија
Андезит 2 2 4 нова статија
Поас (вулкан) 3 3 6 нова статија
Мираваљес (вулкан) 2 2 4 нова статија
Риолит 1 2 3 нова статија
Тата Сабаја 1 1 2 нова статија
Келуд 5 5 10 нова статија
Кратерско езеро 2 2 4 нова статија
Килотоа 2 2 4 нова статија
Езеро на шампањското 1 2 3 нова статија
Сабанкаја 4 4 8 нова статија
Ампато 2 2 4 нова статија
Убинас 2 2 4 нова статија
Мисти 2 3 5 нова статија
Сара Сара 2 2 4 нова статија
Вулканска пепел 3 3 6 нова статија
Пирокластичен материјал 1 1 2 нова статија
Сакураџима 4 4 8 нова статија
Декадни вулкани 4 4 8 нова статија
Санторини (вулкан) 3 3 6 нова статија
Авачински (вулкан) 2 3 5 нова статија
Корјакски (вулкан) 2 3 5 нова статија
Унзен (вулкан) 3 4 7 нова статија
Пирокластични текови 3 4 7 нова статија
Тал (вулкан) 4 4 8 нова статија
Улавун 2 2 4 нова статија
Рејнир 2 2 4 нова статија
Магматска комора 2 2 4 нова статија
Трахит 1 1 2 нова статија
Вкупно
BlueEagle1]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Лаки (вулкан) 6 6 12 нова статија
Гримсветн 4 4 8 нова статија
Бардарбунга 5 5 10 нова статија
Предлошка:Вулкани на Исланд 1 0 1 нова предлошка
Суртсеј 3 3 6 подобрена статија
Хекла 8 8 16 нова статија
Теиде 6 6 12 подобрена статија
Аренал (вулкан) 3 3 6 подобрена статија
Етна 7 6 13 подобрена статија
Масаја (вулкан) 3 3 6 подобрена статија
Ерафајекидл 3 3 6 нова статија
Стромболи 3 3 6 подобрена статија
Торфајекидл 2 2 4 подобрена статија
Тордарирна 2 2 4 нова статија
Есјуфјол 2 1 3 нова статија
Јолнир 3 3 6 нова статија
Катла 5 4 9 нова статија
Елдгјау 2 2 4 нова статија
Тамбора 5 5 10 подобрена статија
Список на вулкани во Етиопија 3 4 7 нова статија
Ерта Але 4 4 8 нова статија
Антофала 4 4 8 нова статија
Парикутин (вулкан) 4 4 8 подобрена статија
Котопакси 5 4 9 подобрена статија
Кракатау 8 8 16 подобрена статија
Предлошка:Вулкани во Индонезија 2 0 2 нова предлошка
Список на вулкани во Индонезија 7 8 15 нова статија
Мајон 6 6 12 подобрена статија
Килауеја 6 6 12 подобрена статија
Хавајска ерупција 3 3 6 нова статија
Предлошка:Видови вулкански избуви 1 0 1 нова предлошка
Стромболска ерупција 3 3 6 нова статија
Пелеанска ерупција 2 3 5 нова статија
Безимјани 4 4 8 нова статија
Хибок-Хибок 4 3 7 нова статија
Вулкано 4 3 7 подобра статија
Вулканолошка ерупција 3 3 6 нова статија
Вулкан 5 5 10 подобрена статија
Вкупно
Bjankuloski06]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Вулкански области во Македонија 5 5 10 нова статија
Фумарола 2 2 4 нова статија
Буковик (вулканска купа) 2 2 4 нова статија
Пилав Тепе 2 2 4 нова статија
Здравчи Камен 2 2 4 нова статија
Васов Град 1 2 3 нова статија
Уво-Буковец 2 2 4 нова статија
Рајчанска Купа 2 2 4 нова статија
Показател на вулканска избувност 3 4 7 нова статија
Вкупно
M4r51n]
Статија О1 О2 О3 Напомена
[[]] 0 0 0 /
Вкупно
Инокентиј]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Супервулкан 7 7 14 нова статија
Предлошка:Вулкани 1 0 1 нова предлошка
Купа 6 6 12 нова статија
Вкупно
C1600]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Санта Марија (вулкан) 5 5 10 нова статија
Агуа (вулкан) 3 4 7 нова статија
Фуего (вулкан) 8 9 17 нова статија
Колима (вулкан) 4 4 8 нова статија
Тефра 3 3 6 нова статија
Трансмексикански Вулкански Појас 3 4 7 нова статија
Предлошка:Вулкани во Средна Америка 2 0 2 нова предлошка
Предлошка:Вулкани на Декадата 1 0 1 нова предлошка
Вкупно


P.Nedelkovski]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Дувало 2 3 5 нова статија
Мауна Кеја 2 2 4 нова статија
Штитест вулкан 3 3 6 нова статија
Анкаратра 1 1 2 нова статија
Вулкански кратер 2 2 4 нова статија
Вулкански конус 2 2 4 нова статија
Лахар 2 1 3 нова статија
Халејакала 2 2 4 нова статија
Килауеја 2 2 4 нова статија
Јелоустонска Калдера 4 3 7 нова статија
Подводен вулкан 3 3 6 нова статија
Плиниски избув 2 1 3 нова статија
Вулкан Барва 2 2 4 нова статија
Перничеста лава 2 2 4 нова статија
Пемза 3 3 6 нова статија
Ла Суфријер 2 3 5 нова статија
Горешта точка 3 3 6 нова статија
Вулкански избув 2 3 5 нова статија
Минојски избув 2 2 4 нова статија
Магма 4 4 8 нова статија
Вкупно


Damjanmk]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Список на вулкани во Костарика 1 2 3 нова статија
Аренал (вулкан) 2 2 4 дополнување + тазе слики
Вкупно


Dar ivanovski]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Неа Камени 1 1 2 нова статија
Дацит 1 1 2 нова статија
Вкупно