Културно наследство на Македонија во Општина Македонски Брод

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Македонски Брод според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Македонски Брод Белица Црква „Св. Никола“ Црква „Св. Никола“ - Белица.jpg
2 Општина Македонски Брод Бенче Црква „Св. Архангел Михаил“
3 Општина Македонски Брод Брезница Црква „Успение на Пресвета Богородица“
4 Општина Македонски Брод Здуње Црква „Воведение на Пресвета Богородица“ Црква „Воведение на Пресвета Богородица“ во селото Здуње 3.jpg
5 Општина Македонски Брод Здуње Црква „Св. Петар и Павле“
6 Општина Македонски Брод Ижиште Црква „Св. Никола“ Црква во село Ижиште.jpg
7 Општина Македонски Брод Ковач Црква „Св. Атанасиј“ Црква „Св. Атанасиј“ - Ковач.jpg
8 Општина Македонски Брод Македонски Брод Црква „Света Богородица“ Bogorodica od Brod 26.JPG
9 Општина Македонски Брод Модриште Црква „Св. Атанасиј Велики“ Modrishtacrkva2.jpg
10 Општина Македонски Брод Ореовец Црква „Св. Архангел Гаврил“ Црква „Св. Архангел Гаврил“ - Ореовец 2.jpg
11 Општина Македонски Брод Ореовец Црква „Св. Никола“
12 Општина Македонски Брод Требино Црква „Св. Димитриј“ Црква „Св. Димитриј“ - Требино.jpg