Културно наследство на Македонија во Општина Валандово

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Валандово според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Валандово Валандово Археолошко наоѓалиште „Стакина Чешма“ Стакина Чешма - Валандово (3).jpg
2 Општина Валандово Валандово Археолошко наоѓалиште „Исар Кале“ Исар Кале Валандово.jpg
3 Општина Валандово Градец Археолошко наоѓалиште „Градиште“
4 Општина Валандово Дедели Археолошко наоѓалиште „Каракуш“ Дедели - Каракуш (2).jpg
5 Општина Валандово Марвинци Исар Isar (Marvinci).jpg
6 Општина Валандово Удово Спомен-костурница Викиекспедиција Бојмија 230.jpg