Културно наследство на Македонија во Општина Јегуновце

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Јегуновце според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Јегуновце Беловиште Археолошко наоѓалиште „Градиште“
2 Општина Јегуновце Орашје Орашко Кале
3 Општина Јегуновце Сиричино Црква „Св. Петка“