Културно наследство на Македонија во Општина Чучер-Сандево

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Чучер-Сандево според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Чучер-Сандево Бразда Бразданска гробница Arheo Park in Brazda (29).JPG
2 Општина Чучер-Сандево Бањане Црква „Св. Благовештение“ Црква „Св. Благовештение“ - Бањане 02.jpg
3 Општина Чучер-Сандево Бањане Црква „Св. Ѓорѓи“ Црква „Св. Ѓорѓи“ - Бањани 5.jpg
4 Општина Чучер-Сандево Бањане Црква „Св. Илија“
5 Општина Чучер-Сандево Горњане Црква „Св. Никита“ Црква „Св. Никита“ 4.jpg
6 Општина Чучер-Сандево Кучевиште Црква „Воведение на Пресвета Богородица“ Црква „Св. Спас“ - Кучевиште.jpg
7 Општина Чучер-Сандево Кучевиште Кучевишки манастир Кучевишки манастир 2.jpg
8 Општина Чучер-Сандево Побожје Побошки манастир Побошки манастир 2.jpg
9 Општина Чучер-Сандево Побожје Црква „Св. Петка“ Црква „Св. Петка“ - Побожје.jpg
10 Општина Чучер-Сандево Чучер-Сандево Куќа на Александар Урдаревски-Станко Спомен-куќа на Александар Урдаревски.jpg
11 Општина Чучер-Сандево Чучер-Сандево Споменик на Александар Урдаревски-Станко Споменик на Александар Урдаревски.jpg