Културно наследство на Македонија во Општина Кочани

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Кочани според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Кочани Кочани Средновековни кули Srednovekovna kula kocani.jpg
2 Општина Кочани Кочани Саат-кула Srednovekovna kula vo Kocani1.jpg
3 Општина Кочани Кочани Споменик на слободата Spomenik kocani.JPG
4 Општина Кочани Костин Дол Стопанска целина, стопански објекти на воден погон