Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Липково

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Липково според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Липково Матејче Жеглиговски манастир
2 Општина Липково Матејче Црква „Св. Ѓорѓи“