Културно наследство на Македонија во Општина Гостивар

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Гостивар според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Гостивар Гостивар Спомен-костурница
2 Општина Гостивар Гостивар Куќа на ул. „Кочо Зази“ бр. 85
3 Општина Гостивар Гостивар Куќа на ул. „Иво Рибар Лола“ бр. 80
4 Општина Гостивар Гостивар Бегова куќа Жолтата куќа - Гостивар.jpg
5 Општина Гостивар Гостивар Куќа на Канчески Староградска архитектура во Гостивар.jpg
6 Општина Гостивар Гостивар Саат-кула Clock Tower in Gostivar.jpg
7 Општина Гостивар Равен Археолошко наоѓалиште „Кале“
8 Општина Гостивар Равен Стара џамија Стара џамија во Равен.jpg