Културно наследство на Македонија во Општина Дојран

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Дојран според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Дојран Стар Дојран Дојрански амам Дојрански амам (1).jpg
2 Општина Дојран Стар Дојран Саат-кула Саат Кулата во Стар Дојран.jpg
3 Општина Дојран Стар Дојран Црква „Св. Илија“ St. Elijah Church - Dojran (4).jpg
4 Општина Дојран Нов Дојран Археолошки комплекс „Топлец“