Културно наследство на Македонија во Општина Ранковце

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Ранковце според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Ранковце Гиновци Црква „Св. Никола“
2 Општина Ранковце Милутинце Археолошко наоѓалиште „Градиште“
2 Општина Ранковце Опила Археолошко наоѓалиште „Градиште“
4 Општина Ранковце Петралица Црква „Св. Ѓорѓи“
5 Општина Ранковце Псача Црква „Св. Никола“