Културно наследство на Македонија во Општина Бутел

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Бутел според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Бутел Бутел Партизански гробишта
2 Општина Бутел Љубанци Љубански манастир Љубански манастир Св. Никола 02.jpg
3 Општина Бутел Љубанци Црква „Св. Никола“ Црква „Св. Никола“ - Љубанци.jpg
4 Општина Бутел Љуботен Црква „Св. Никола“ Црква „Св. Никола“ - Љуботен 04.jpg
5 Општина Бутел Радишани Црква „Св. Никола“ Crkva-Sv.Nikola-Radisani-MK.JPG
6 Општина Бутел Радишани Црква „Св. Ѓорѓи“ Crkva-Sv.Gjrogji-Radishani-MK.JPG