Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Радовиш

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Радовиш според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Радовиш Радовиш Радовишко кале
2 Општина Радовиш Радовиш Куќа на Ристо Консулов
3 Општина Радовиш Радовиш Црква „Св. Илија“
4 Општина Радовиш Радовиш Радовишко турбе