Културно наследство на Македонија во Општина Новаци

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Новаци според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Новаци Градешница Црква „Св. Димитриј“ Црква „Св. Димитриј“ - Градешница.jpg
2 Општина Новаци Зовиќ Археолошко наоѓалиште „Тумба Чебрен“ Чебренски манастир.jpg
3 Општина Новаци Кајмакчалан Црква „Св. Петар“ Serbian chapel on Kajmakčalan (2521m).jpg
4 Општина Новаци Мегленци Археолошко наоѓалиште „Мегленски Крст“