Културно наследство на Македонија во Општина Чашка

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Чашка според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Чашка Војница Црква „Св. Атанасиј“ Црквата „Св. Атанасиј“ во село Војница (2).jpg
2 Општина Чашка Горно Врановци Спомен-куќа на Президиумот на АСНОМ
3 Општина Чашка Горно Врановци Спомен-печатница на Главниот Штаб
4 Општина Чашка Горно Врановци Спомен-куќа на Централниот Комитет
5 Општина Чашка Горно Врановци Џамија
6 Општина Чашка Горно Врановци селото како целина
7 Општина Чашка Богомила Спомен-куќа на Петар Поп Арсов Спомен-куќата на Петар Поп Арсов.jpg
8 Општина Чашка Мокрени Црква „Св. Никола“ Селската црква во Мокрени.jpg
9 Општина Чашка Папрадиште Црква „Св. Петар и Павле“ Црквата „Св. Петар и Павле“ во Папрадиште (2).jpg