Културно наследство на Македонија во Општина Могила

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Могила според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Могила Беранци Црквиште
2 Општина Могила Могила Рековчанска Тумба