Културно наследство на Македонија во Општина Градско

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Градско според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Градско Горно Чичево Чичевски манастир ЕкспедицијаГрадско50.jpg
2 Општина Градско Градско Стоби Stobi baptisterium.jpg
3 Општина Градско Свеќани Црква „Св. Атанасиј“