Културно наследство на Македонија во Општина Пробиштип

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Пробиштип според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Пробиштип Злетово Црква „Св. Трифун“
2 Општина Пробиштип Злетово Црква „Успение на Пресвета Богородица“
3 Општина Пробиштип Лесново Лесновски манастир