Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Крива Паланка

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Крива Паланка според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Крива Паланка Варовиште Осоговски манастир
2 Општина Крива Паланка Дурачка Река Валавици на Дурачка Река
3 Општина Крива Паланка Крива Паланка Куќа на ул. „Никола Тесла“ бр. 13
4 Општина Крива Паланка Крива Паланка Многуаголна крепост
5 Општина Крива Паланка Крива Паланка Црква „Св. Димитриј“
6 Општина Крива Паланка Трново Црква „Св. Никола“