Културно наследство на Македонија во Општина Ѓорче Петров

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Ѓорче Петров според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Ѓорче Петров Кучково Црква „Св. Ѓорѓи“
2 Општина Ѓорче Петров Орман Археолошко наоѓалиште „Брест“