Културно наследство на Македонија во Општина Неготино

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Неготино според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Неготино Долни Дисан Археолошлко наоѓалиште „Два Гроба“
2 Општина Неготино Неготино Саат-кула
3 Општина Неготино Неготино Споменик на револуцијата