Културно наследство на Македонија во Општина Теарце

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Теарце според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Теарце Лешок Археолошко наоѓалиште „Два Бреста“
2 Општина Теарце Лешок Археолошко наоѓалиште „Црници“
3 Општина Теарце Лешок Гроб на Кирил Пејчиновиќ Christian religious buildings 2.jpg
4 Општина Теарце Лешок Црква „Св. Атанасиј“ Lešočki na esen (5).JPG
5 Општина Теарце Лешок Црква „Успение на Пресвета Богородица“ Crkva Sv.Bogorodica Lesok.JPG
6 Општина Теарце Непроштено Црква „Св. Архангел Михаил“
7 Општина Теарце Отушиште Стара џамија
8 Општина Теарце Слатино Археолошко наоѓалиште „Долги Грм“