Културно наследство на Македонија во Општина Вевчани

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Вевчани според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Вевчани Вевчани Костојчинов вир, Костојчинова валавица и Костојчинова воденица
2 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Коруновци
3 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Дуцкиновци
4 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Костојчиновци Викиекспедиција во Дримкол 86.jpg
5 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Ќитановци Викиекспедиција во Дримкол 87.jpg
6 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Пешиновци
7 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Плушковци Куќа на Плушковци во Вевчани (3).jpg
8 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Калајџиевци Викиекспедиција во Дримкол 91.jpg
9 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Гоговци Викиекспедиција во Дримкол 94.jpg
10 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Даскаловци
11 Општина Вевчани Вевчани Куќа на Поповци Викиекспедиција во Дримкол 95.jpg