Културно наследство на Македонија во Општина Ново Село

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Ново Село според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Ново Село Барбарево Археолошко наоѓалиште „Црвено Поле“
2 Општина Ново Село Ново Село Воденица за обработка на ориз