Културно наследство на Македонија во Општина Студеничани

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Студеничани според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Студеничани Горно Количани Старо училиште
2 Општина Студеничани Маркова Сушица Црква „Св. Никола Николимуки“
3 Општина Студеничани Маркова Сушица Марков манастир