Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Демир Капија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Демир Капија според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Демир Капија Демир Капија Археолошки комплекс „Демир Капија“
2 Општина Демир Капија Демир Капија Мелница „Бошава“
3 Општина Демир Капија Демир Капија ХЕЦ „Дошница“
4 Општина Демир Капија Демир Капија Стопански комплекс „Винарска визба“