Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Центар Жупа

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Центар Жупа според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Центар Жупа Горенци Горенички мост
2 Општина Центар Жупа Коџаџик Меморијален центар „Коџаџик“