Културно наследство на Македонија во Општина Гази Баба

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Гази Баба според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Гази Баба Булачани Црква „Успение на Пресвета Богородица“
2 Општина Гази Баба Булачани Археолошко наоѓалиште „Турски Гробишта“
3 Општина Гази Баба Гази Баба Турбе на кралската ќерка Gazi Baba 07.05 (38).jpg
4 Општина Гази Баба Гази Баба Чешма на улица „Челопек“
5 Општина Гази Баба Гази Баба Турбе на Ашик Челеби Turbe Gazi Baba.jpg
6 Општина Гази Баба Раштак Црква „Вознесение Христово“ Внатрешноста на Св. Спас (Раштак).jpg