Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Берово

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Берово според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Берово Берово Куќа на ул. „Кочо Рацин“ бр. 11
2 Општина Берово Берово Манастир „Свети Архангел Михаил“
3 Општина Берово Берово Куќа на ул. „Маршал Тито“ бр. 127