Културно наследство на Македонија во Општина Долнени

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Долнени според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Долнени Дебреште Археолошко наоѓалиште „Градиште“
2 Општина Долнени Локвени/Житоше Црква „Св. Атанасиј Житошки“ Црква „Св. Атанасиј“ - Житоше 4.jpg
3 Општина Долнени Зрзе Зрзески манастир Манастир Зрзе - панорамски поглед.JPG
4 Општина Долнени Зрзе Црква „Св. Никола“ Црква „Св. Никола“ - Зрзе 6.jpg
5 Општина Долнени Костинци Црква „Рождество на Пресвета Богородица“ Црква „Рождество на Пресвета Богородица“ - Костинци 6.jpg
6 Општина Долнени Небрегово Спомен-дом „Блаже Конески“ Спомен дом на Блаже Конески 3.jpg
7 Општина Долнени Слепче Црква „Св. Никола“ Црква „Св. Никола“ - Слепче 5.jpg