Културно наследство на Македонија во Општина Карбинци

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Карбинци според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Карбинци Карбинци Куќа на Дамбеви Куќа на Дамбеви, Карбинци, Македонија.jpg
2 Општина Карбинци Козјак Баргала Улица во античкиот град Баргала денес.JPG
3 Општина Карбинци Козјак Археолошко наоѓалиште „Градот/Кале“
4 Општина Карбинци Козјак Археолошко наоѓалиште „Селиште“
5 Општина Карбинци Козјак Археолошко наоѓалиште „Бандера“
6 Општина Карбинци Козјак Црква „Св. Ѓорѓи“ Козјачки манастир.jpg
7 Општина Карбинци Крупиште Археолошко наоѓалиште „Клетовник“
8 Општина Карбинци Крупиште Базилика Крупиште
9 Општина Карбинци Крупиште Црква „Св. Никола“ Црква „Св. Никола“ - Крупиште 5.jpg
10 Општина Карбинци Крупиште Црвена Црква
11 Општина Карбинци Радање Мехмед-агина џамија Мехмед-агина џамија 6.jpg
12 Општина Карбинци Таринци Археолошко наоѓалиште „Вршник“
13 Општина Карбинци Таринци Археолошко наоѓалиште „Крст“