Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Кисела Вода

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Кисела Вода според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Кисела Вода Драчево Археолошко наоѓалиште „Пеленица“
2 Општина Кисела Вода Кисела Вода Куќа на ул. „Ѓорѓи Димитров“ бр. 37