Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Пехчево

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Пехчево според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Пехчево Робово Археолошко наоѓалиште „Мачевски Чуки“
2 Општина Пехчево Чифлик Археолошко наоѓалиште „Село“