Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Свети Николе

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Свети Николе според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Свети Николе Амзабегово Археолошко наоѓалиште „Барутница“
2 Општина Свети Николе Буриловци Црква „Св. Никола“
3 Општина Свети Николе Горобинци Археолошко наоѓалиште „Руг Баир“
4 Општина Свети Николе Свети Николе Стара општинска зграда