Културно наследство на Македонија во Општина Струга

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Струга според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Струга Враништа Црква „Воведение на Пресвета Богородица“ Црква „Воведение на Пресвета Богородица“ 01.jpg
2 Општина Струга Горна Белица Црква „Св. Петка“ Црква Св. Петка (Параскева) во Горна Белица.JPG
3 Општина Струга Калишта Црква „Св. Атанасиј“ Sv.Atanasij, Kalista,Struga.jpg
4 Општина Струга Калишта Црква „Св. Богородица“ со Калишки манастир Св. Богородица Калишка-15 (22).JPG
5 Општина Струга Октиси Археолошко наоѓалиште „Вајтос“
6 Општина Струга Октиси Црква „Св. Никола“ и комплексот на ранохристијанската базилика Викиекспедиција во Дримкол 176.jpg
7 Општина Струга Радожда Црква „Св. Архангел Михаил“ Church st. Arhangel Mihail in Radozda.jpg
8 Општина Струга Радолишта Цигански Гроб
9 Општина Струга Струга Теќе „Халвети Хасан Баба“
Општина Струга Струга Џамија „Мустафа Челеби“
Општина Струга Струга Амам „Мустафа Челеби“
10 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 13
11 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 13
12 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 33
13 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 60
14 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 62
15 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 64
16 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 66
17 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 82
18 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Гоце Делчев“ бр. 84
19 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 1
20 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 14
21 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 16
22 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 18
23 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 30
24 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 32
25 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Браќа Миладинови“ бр. 36
26 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Нико Нестор“ бр. 5
27 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Нико Нестор“ бр. 7
28 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Нико Нестор“ бр. 46
29 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Нико Нестор“ бр. 48
30 Општина Струга Струга Куќа на ул. „27 Март“ бр. 15
31 Општина Струга Струга Куќа на ул. „27 Март“ бр. 21
32 Општина Струга Струга Куќа на ул. „Димче Кошарко“ бр. 42
33 Општина Струга Струга Црква „Св. Ѓорѓија“ Struga - panoramio (16).jpg
34 Општина Струга Струга Архитектонски објект на ул. „Партизанска“
35 Општина Струга Струга Образовен комплекс на ул. „Партизанска“ бр. 4“
36 Општина Струга Струга Џамија „Мустафа Челеби“
37 Општина Струга Делогожди Базилика „Св. Илија“ Mosaic in St. Elijah church in Delogoždi 02.gif
38 Општина Струга Корошишта Латинска Црква