Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Врапчиште

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Врапчиште според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Врапчиште Врапчиште Археолошко наоѓалиште „Градиште“