Културно наследство на Македонија во Општина Дебар

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Дебар според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Дебар Гари Рурална целина Гари Во Гари 5.jpg
2 Општина Дебар Дебар Нов амам
3 Општина Дебар Дебар Стар амам Debarski banji, mineralni, 1920ti.jpg
4 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „ЈНА“ бр. 33 Jna33.jpg
5 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Петре Поповски“ бр. 9 PetrePopovski9.jpg
6 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Лиман Каба“ бр. 22 LimanKaba22.jpg
7 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Црн Дрим“ бр. 32 CrnDrim32.jpg
8 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Братство–единство“ бр. 31 BratstvoEdinstvo31.jpg
9 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Здравко Чочковски“ бр. 226 ZdravkoCockovski226.jpg
10 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Црн Дрим“ бр. 26 CrnDrim26.jpg
11 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Павле Чиковски“ бр. 221 PavleCikovski221.jpg
12 Општина Дебар Дебар Куќа на ул. „Јордан Зафировски“ бр. 9 JordanZafirovski9.jpg
13 Општина Дебар Дебар Црква „Св. Петка“ Sv. Petka vo Debar (3).JPG
14 Општина Дебар Дебар Инќар џамија „Инкјар џамија“ 02.jpg
15 Општина Дебар Рајчица Црква „Св. Варвара“ Sv.Varvara-Rajchica-MK.JPG
16 Општина Дебар Рајчица Рајчки манастир Manastirot vo Rajcica 16.JPG
17 Општина Дебар Џепиште Археолошко наоѓалиште „Римска црква“