Прејди на содржината

Културно наследство на Македонија во Општина Петровец

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Петровец според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Петровец Блаце Црква „Св. Ѓорѓи“
2 Општина Петровец Дивље Црква „Успение на Пресвета Богородица“
3 Општина Петровец Летевци Маркови Кули