Културно наследство на Македонија во Општина Виница

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Виница според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Виница Виница Виничко кале
2 Општина Виница Виница Археолошко наоѓалиште „Горица“
3 Општина Виница Виница Куќа на Ќазим-бег