Културно наследство на Македонија во Општина Делчево

Од Википедија — слободната енциклопедија

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Делчево според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Делчево Драмче Црква „Св. Архангел Михаил“ Arhangelmihail6.jpg
2 Општина Делчево Разловци Црква „Св. Константин и Елена“ Поглед на црквата во Разловци.jpg
3 Општина Делчево Селник Црква „Св. Петка“ Црква „Св. Петка“ во село Селник (3).jpg