Културно наследство на Македонија во Општина Зелениково

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на објекти прогласени за културно наследство на Македонија на подрачјето на Општина Зелениково според евиденцијата во Регистарот на културно наследство на Управата за заштита на културното наследство на Македонија (УЗКН).

Број Општина Населено место Објект Фотографија
1 Општина Зелениково Градовци Црква „Св. Ѓорѓи Crkva Sv. Gorgi-Gradovci-MK.JPG
2 Општина Зелениково Зелениково Археолошко наоѓалиште „Слатина“
3 Општина Зелениково Таор Археолошко наоѓалиште „Тули“