Тордоија

From Википедија
Jump to navigation Jump to search
Локација на Тордоија во Галиција.

Тордоија е општина во Шпанија која се наоѓа во Провинцијата Ла Коруња, во автономната покраина Галиција . Има површина од 125 km², и население од 4847 жители (2004).