Сител Телевизија

From Википедија
(Redirected from Сител)
Jump to navigation Jump to search
Сител Телевизија
Logo of Sitel.svg
Отпочната1993
ДржаваМакедонија
Јазикмакедонски
Област на емитувањеМакедонија Македонија,
Сестрински канал(и)Сител 2, Сител 3
Веб-странаsitel.com.mk
Достапност
Терестријална телевизија
АналогнаКанал ?
ДигиталнаКанал ?
Boom TVКанал 004
Сателитска телевизија
Total TVКанал 002
Кабелска телевизија
BlizooКанал 006
TelekabelКанал ?
Достапна на повеќето кабелски операториПроверете ги локалните оператори за достапност
IPTV
Max TVКанал 002
Канал 702 (HD)
Семрежно емитување
WebMax TVГледај во живо Само (MKD)
OnNetГледај во живо Само (MKD)

Сител e приватен телевизиски канал кој започна да емитува програма на македонски јазик на 22 јануари 1993 година, како една од првите приватни ТВ станици во Македонија. Сител е медиум со претежно забавен општ формат.[1] Претежно програмата се состои од таканаречени турски серии синхронизирани на македонски. Исто така емитува Информативната програма, која емитува централни вести во 19:00 и 23:00 часот.[2][3] Неодамнешните анкети по затворањето на А1 телевизија која дотогаш беше најгледана, македонските гледачи сугерираат дека Сител е најгледаната телевизија во Македонија.

Во јули 2008 година, Сител телевизија ја пушта и својата сателитска програма, Сител 3. Моментално сигналот се емитува на Еутелсат 16A и Интелсат 901 до гледачите од Европа, САД, Канада и Австралија.

На 20 јуни 2013 година, Сител телевизија го пушта својот втор канал, Сител 2, кој е регионален канал и ќе се емитува во регионот на Кратово, Куманово и Крива Паланка.

Теленовели/Сапуници[edit | edit source]

Серии[edit | edit source]

Домашна програма[edit | edit source]

Наводи[edit | edit source]

  1. Совет за радиодифузија
  2. Официјалн веб страна на Сител
  3. Серии на Сител
  4. http://tvpaket.com.mk/serii/telenoveli/80-telenoveli-vo-mk
  5. http://tvpaket.com.mk/serii/telenoveli/80-telenoveli-vo-mk
  6. http://tvpaket.com.mk/serii/telenoveli/80-telenoveli-vo-mk
  7. http://tvpaket.com.mk/serii/telenoveli/80-telenoveli-vo-mk
  8. http://tvpaket.com.mk/serii/telenoveli/80-telenoveli-vo-mk
  9. http://www.sitel.com.mk/fleshpoint


Надворешни врски[edit | edit source]