Збогум Румелија (ТВ-серија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Збогум Румелија“
РежисерСердар Акар
Главни улогиЕрдал Озјагчилар
Шебнем Сонмез
Толгахан Сајишман
Филиз Ахмет
Бедија Беговска
Мустафа Јашар
Ѓокхан Мете
Ерман Шабан
Сузан Акбелге
Ертан Шабан
Луран Ахмети
Перихан Ејупи-Туна
Петар Мирчевски
Елјеса Касо
Осман Али
Зекир Сипахи
Наџи Шабан
Абдурахман Рахман
Мушереф Лозана
Петар Димоски
Борис Чоревски
Билјана Јовановска
Премиера2007 - 2009
ДржаваТурција

Збогум Румелија - турска серија снимена во Македонија (Битола) во режија на Сердар Акар, а продуцирана од Адам филм од Турција и Сектор филм од Македонија. На овој проект е анганжирана техничка и глумечка екипа од мешан состав од Турција и Македонија. Серијата е емитувана од 20 септември 2007 до 19 октомври 2009 година на ATV Телевизија Турција. Во Македонија се емитуваше на Сител Телевизија.

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Ердал Озјагчилар Рамиз
Шебнем Сонмез Фатма
Толгахан Сајишман Мустафа
Филиз Ахмет Зарифе
Бедија Беговска Бедија
Мустафа Јашар Бајтар
Ѓокхан Мете Касап Ѓабар
Ертан Шабан Александар Македонски
Луран Ахмети Димитри
Перихан Ејупи-Туна Муневер
Петар Мирчевски Петрус
Елјеса Касо Командир Џезми
Ерман Шабан Кајмакам Дилавер
Сузан Акбелге Мерјем
Салаетин Билал Масер Паша
Туна Орхан Хасан
Беррак Тузунатач Вахиде
Јучел Ертен Мехмет Ефенди
Гулчин Сантирчиоглу Хатиџе
Зекир Сипахи Папас Ефенди
Шефкет Наим Хасан Имам Ефенди
Нади Гулер Терзи Никола
Огнен Дранговски Јане Сандански
Благоја Спиркоски Џумерко Трговец
Фирдаус Неби Стефан
Наџи Шабан Кристо
Борис Чоревски Џамбо
Ердоан Максут Кајмакам
Осман Али Иван
Трајче Иваноски Трговец
Марјан Чакмакоски
Салих Бадемчи Музафер
Махир Ипек Ахмет Екрем
Мустафа Акташ Ѓорѓи
Рамадан Махмут
Мушереф Лозана
Маја Андоновска Софи
Атила Клинче Министерот
Сузан Максут
Филип Мирчевски
Абдурахман Рахман Кочијашот
Билјана Јовановска Марика
Петар Димоски Халим
Јучел Ертен Мехмет
Најдо Тодески
Илко Стефановски Осман
Горан Ивановски
Андон Јовановски Џандарман
Цветанка Чавлеска
Соња Михајлова Селанка