ТВ Кочани

Од Википедија — слободната енциклопедија

Телевизија Кочани или скратено ТВ Кочани — локална телевизија која ја покрива општината Кочани и околните општини Зрновци, Чешиново-Облешево и Виница. Постои од 90-тите години на минатиот век. Имаше прекин во нејзината работа во 2000-тите години, но таа потоа повторно стана активна. Нејзиното седиште се наоѓа во склоп на комплексот АСНОМ во Кочани.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]

https://www.facebook.com/televizijakocani

https://www.youtube.com/user/TelevizijaKocani